1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

buying an american xbox for use in uk???

Discussion in 'Xbox Forums' started by marcus25, Oct 5, 2005.

  1. marcus25

    marcus25
    Standard Member

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    80
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i can do this because i dont want to mod my xbox as i only play it on live really and want a HD picture on my tv, now all that part is no problem, except ive been told there is a problem with the psu and might blow up on a british plug, is this true? and how could i go about it? thanks
     
  2. Dazza Cole

    Dazza Cole
    Active Member

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    1,017
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Palm Jumeirah, Dubai
    Ratings:
    +39
    You need to get a stepdown transformer, and a pretty powerful one too. Do you have a local import games store nearby? They should be able to sort you out with one, or at least the exact specs. You should be able to get them from Maplins too.
     
  3. Dazza Cole

    Dazza Cole
    Active Member

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    1,017
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Palm Jumeirah, Dubai
    Ratings:
    +39
    You're also aware that most games are region coded, and so PAL games won't work on a NTSC xbox?
     
  4. marcus25

    marcus25
    Standard Member

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    80
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    yes i know, ill just import ntsc's
     
  5. Moogle

    Moogle
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    13,749
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    London
    Ratings:
    +1,401
    You are aware that the PAL Xbox 360 does support HD right ? The premium pack over here ships with an HD component cable and a scart adapter. There is no reason to buy a US Xbox 360 specifically for HD. The only reason would be to have access to US NTSC games.
     
  6. marcus25

    marcus25
    Standard Member

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    80
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i didnt say 360 did i? ;)

    i mean the original xbox
     
  7. gstadt

    gstadt
    Active Member

    Joined:
    Sep 22, 2004
    Messages:
    270
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cardiff
    Ratings:
    +10
    What isn't known is whether the new PAL 360's will allow you to choose a 60Hz or 50Hz refresh rate - my plasma only accepts 720 and 1080i at 50Hz (NTSC standards). If this is isn't the case (as now) then I'll try to source an US 360 for this purpose.
     
  8. chrislad

    chrislad
    Well-known Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    5,617
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Rep. of Ireland
    Ratings:
    +137
    Just bite the bullet and mod it. You'll be surprised how good it is as a media player. If you're worried about losing Live, well, the 360 will play all your Xbox games on Live! so that's not a concern. You'll be wasting money buying an NTSC one, when you can get your own one modified.
     
  9. Glenagoolie

    Glenagoolie
    Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    164
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +5
  10. Dr Phibes

    Dr Phibes
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    It's true, I softmodded mine just so I could have the progressive scan output.
    Once I did the mod I removed the saves from the hard drive that you need to do it and I've had no problems getting on Live. That includes Live updates as well.
     
  11. Moogle

    Moogle
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    13,749
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    London
    Ratings:
    +1,401
    Sorry it was quite late when I posted that and misread it. :oops:
     
  12. 2manytoyz

    2manytoyz
    Standard Member

    Joined:
    Oct 23, 2005
    Messages:
    107
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Redhill
    Ratings:
    +4
    I was going to post this same question. I'm moving to England in Febuary, so it would be no problem to use an US(NTSC) Xbox in England if I have a converter? Also would I need a certain converter as in how much power I would need. I can get NTSC games sent to me so buying games is not a problem.

    thanks for the help
     
  13. Moogle

    Moogle
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    13,749
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    London
    Ratings:
    +1,401
    I use to live in the US and moved to the UK a few years back bringing a number of electronic items including a surround sound amp, Xbox, PS2 and Dreamcast. I got my step down transformer from World Imports. A good web site for information on importing is NTSC UK. You might want to check those two web sites out. I ordered my transformer from World Imports before I moved back and brought it with me. I'm not sure if they ship to the UK also.
     
  14. 2manytoyz

    2manytoyz
    Standard Member

    Joined:
    Oct 23, 2005
    Messages:
    107
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Redhill
    Ratings:
    +4
    Thank you sooo much for the reply. You have honestly made my week. I don't think I could have waited to get the new Xbox until Febuary, the time I was moving to England. This also gives me an excuse to puy an lcd or plasma when I get there just to make sure it will have the 50 HZ. :thumbsup: :D
     

Share This Page

Loading...