BOSE RF Controller for use with Harmony

Discussion in 'Home Cinema Control & Remote Controls' started by M6TT F, Apr 22, 2007.

  1. M6TT F

    M6TT F
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    macclesfield, cheshire
    Ratings:
    +5
    Bought my dad a Harmony 555 for his birthday after having a glance at the logitech website and seeing the BOSE was listed.

    Now having tried to set it up I realise that it wont control his system without the use of a 'Bose RF Controller' Does anyone know where I can get hold of one of these?

    Bit annoyed that it wasnt clearer on their site!
     
  2. M6TT F

    M6TT F
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    macclesfield, cheshire
    Ratings:
    +5
    anybody able to help?
     
  3. czzer

    czzer
    Active Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    719
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +105
    I don't think those Bose converter things are available anymore. They have been removed from the websites of the places that used to sell them.

    Check the bose manual to see if it can be set to use IR commands. Some models can be, and if so it will then work with a universal remote.

    If it can't, the only option is to get rid of the bose...probably the best option at the end of the day anyway ;)
     
  4. M6TT F

    M6TT F
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    macclesfield, cheshire
    Ratings:
    +5
    thanks - not the answer he'll be looking for though :lol:

    I'll check his system manual when I get a chance... it's a lifestyle 30 series 2
     
  5. M6TT F

    M6TT F
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    macclesfield, cheshire
    Ratings:
    +5
    I've emailed BOSE to see if anything can be done as trawling through previous posts it seems there's a few people in the same situation.... keep you posted!
     
  6. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,345
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,218
    the lifestyle mopvie systems can be IR or RF controlled is a setup option so may be possible with the 30 series 2 (5 CD system?) the 321 and 321 GS are IR so some |BOSE kit will be supported check the forums at remote central to see if anyone is using a LS30 with a pronto or similar
     
  7. markbigears

    markbigears
    Active Member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    516
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    chalk, Kent
    Ratings:
    +18
    M6TT F, can you link me to the site where it gives you what AV products the Harmony supports. I can't find it on the logitech hompage! Cheers, Mark
     
  8. M6TT F

    M6TT F
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    macclesfield, cheshire
    Ratings:
    +5


    sorry, you lost me there - whats a 321 GS?
     
  9. M6TT F

    M6TT F
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    macclesfield, cheshire
    Ratings:
    +5
    Hi Mark - you used to be able to take a test drive and set up a virtual remote, but I cant seem to find it on the site now!
     
  10. gilford

    gilford
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    7,611
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Welsh riviera........
    Ratings:
    +1,016
    What Bose system does your father have?

    I had a Harmony 895 but sold it due to poor custom set up. I have a Pronto now. Both controlled my Bose so it is possible, depending on the model he has.

    Let me know and I'll help you as much as I can :thumbsup:
     
  11. M6TT F

    M6TT F
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    macclesfield, cheshire
    Ratings:
    +5
    Hi gilford - it's a BOSE lifestyle 30 series 2 - he's had for a number of years now, I'm guessing it wont be able to switch to IR though....
     
  12. gilford

    gilford
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    7,611
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Welsh riviera........
    Ratings:
    +1,016
    It should work fine then :confused:

    Go into the system settings and find "receive IR commands", bob's your uncle bud :smashin:
     
  13. M6TT F

    M6TT F
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    macclesfield, cheshire
    Ratings:
    +5
    I'll have a look then for him at the weekend.... does it tell you how to do this in the manual?

    on another note: I emailed Audio Authority about the device they did that converted IR to RF signals and this was the reply I got:

    Hi Matt,

    The original C-1024 hit parts snags, production difficulties, and was not
    compatible with any remote other than the Philips Pronto models. In about a
    month, we will be reintroducing the C-1024A, which will be compatible with
    Harmony remotes.

    Keep an eye on our website for a preorder offer - retail will be set at
    $219.00, it appears.

    Best Regards,

    So could be the answer otherwise (if somewhat pricey) - perhaps a group buy could be set up :)
     
  14. gilford

    gilford
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    7,611
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Welsh riviera........
    Ratings:
    +1,016
    I had a few issues with the Harmony and the codes of the Harmony site, thats one of the reasons I went for the Pronto, well, that and the fact that it looks so damn cool :cool: :rotfl:
     

Share This Page

Loading...