1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Best image quality on sky + question ?

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by Throttle, Oct 14, 2004.

  1. Throttle

    Throttle
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Messages:
    1,821
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Leigh
    Ratings:
    +107
    Hi
    I recently got a Hitachi 42PD5200 which im happy with and i have it linked through the tv's scart using the standard supplied scart lead atm ...
    But what would give me the best possible picture quality based on my setup would http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcables/PGV372.html improve my picture even more or would it be same quality as scart as it would have to through the sky scart output ?
    Any info please :laugh:
     
  2. Blu Ray

    Blu Ray
    Active Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    495
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Chorley, Lancs
    Ratings:
    +12
    Those are component TO scart, and of course there's no component out from Sky +. JS do a scart to component convertor, but I doubt if there's much PQ improvement, it's more down to the issue if you don't have enought scarts, which may be the case with the 5200 as it only has one...
     
  3. Starkiller

    Starkiller
    Active Member

    Joined:
    Nov 3, 2003
    Messages:
    202
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    My V2 sky+ has a 1 scart RBG componet output, but its not the same signal as those leads. I bought a synblaster kit from keene. I got it to connect to my PJ £100 ish
     
  4. Throttle

    Throttle
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Messages:
    1,821
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Leigh
    Ratings:
    +107
  5. steve 111

    steve 111
    Standard Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    551
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Newport, Gwent
    Ratings:
    +1
    Generally recognised on these forums that the best PQ from Sky+ is acheived by using a JS Tech Scart to VGA convertor, and therefore connecting to your plasma via the VGA input.
     
  6. Only777

    Only777
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Messages:
    683
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Location:
    Cumbria
    Ratings:
    +124
    Why does it just say plasma, don't they work with LCDs?
     
  7. steve 111

    steve 111
    Standard Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    551
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Newport, Gwent
    Ratings:
    +1
    I'm sure they do. I was just speaking from personal experience.
     
  8. Throttle

    Throttle
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Messages:
    1,821
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Leigh
    Ratings:
    +107
    Thanks for the info steve :thumbsup: I'll try get Js tech scart to vga convertor asap :D
     
  9. Only777

    Only777
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Messages:
    683
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Location:
    Cumbria
    Ratings:
    +124
    sorry, I didn't mean your wording :blush:

    But on the JStech website, it only mentions plasma thats all...
     

Share This Page

Loading...