b&w s-video picture from humax stb

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by icyan, Sep 26, 2004.

  1. icyan

    icyan
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    i have a humax 5400 sat stb (which has no component nor s-video jacks) connected to a benq pb6100 digital projector through a scart(out)-to-svideo(in) connection. i used to watch sat programs via the s-video output of the humax stb in nice, clean color. however lately, after about an hour of watching, the color in the picture started fading until it just became black&white in the end. no amount of resetting the stb or the projector can make the color come back. however when i switch them on again the following days, the color is back but again the problem arises again after sometime. i can watch color if i switch the a/v output in the humax stb to rgb or cvbs but the images are too noisy for me to enjoy. the color s-video images before was by far superior and almost comparable to component connection output.

    incidentally, since the beginning only b&w pictures can be seen in my samsung 100hz digital tv when connected to the humax stb in s-video connection.

    i also notice thru the osd that the signal changes: its in pal while in color and becomes secam when it fades to black&white.

    would anyone know or has same experience and how to solve this problem? i'd appreciate any feedback or information towards licking this problem. thank you all.
     
  2. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    suggest you contact humax UK as it should not go into secam mode at all in UK a PAL only region.... seems faulty firmware may be at fault (try setting both devioces manaually to PAL
     

Share This Page

Loading...