1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

attention all infocus 7200 owners/future buyers

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by peter123, Jan 7, 2005.

  1. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    unless you can sort of the fan noise problem i would not recommend any infocus one chip porjectors....
     
  2. Gary Lightfoot

    Gary Lightfoot
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 6, 2001
    Messages:
    12,140
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Surrey. UK.
    Ratings:
    +1,953
    One of the best solutions I've seen is to have the pj in the room behind you projecting through a hole in the wall - just like a real cinema!

    RTFM had that set-up for one of his Sim2 projectors, and I think it's one of the best ideas - providing you have the room etc though. A well ventilated cupboard could work I suppose.

    Gary.
     
  3. oaklandraiders

    oaklandraiders
    Active Member

    Joined:
    Aug 2, 2002
    Messages:
    1,039
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +14
    Yo

    Steady on !
    You must have sensitive Steve Austin bionic ears, its not that loud.
    Are you running in low power bulb mode ?
    Currently mine is low down at head level, right next to me (well left) and its not annoying when watching a film.
    Its noisier than previous Z1 but you get used to it.
    Soon it'll be up on the ceiling where I'm I'm sure I wont hear it.

    John
     
  4. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    well yes its very close to me the fan noise is not the most annoying thing but the vibration is! it tens to vibrate so much that it creates heavy noise



    any anti vibration desk or something i can use?
     
  5. daredevill

    daredevill
    Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Messages:
    284
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +49
    I had the screenplay 4800 model and now have this the 7200 and even in high power mode the noise is only just louder than the other model I had.
    When the film starts you dont even notice the fan noise, are you Sure you didnt get a bad one ?
     
  6. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    maybe i was ripped off on the fan noise issue

    can i return it to toshiba for fixing?

    thx
     
  7. Oakleyspatz

    Oakleyspatz
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    3,568
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Woking
    Ratings:
    +230
    I would definately check what lamp mode yours in set to. My Infocus 4805 in high lamp mode makes an awful din but in low lamp mode, I barely hear a thing !
     
  8. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    well high mode is not turned on so i guess its low mode?
     
  9. Oakleyspatz

    Oakleyspatz
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    3,568
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Woking
    Ratings:
    +230
    Definately get it checked out then ! Sounds wrong to me .
     
  10. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    what should i do call toshiba or what? i hope the manufactureres warranty provides the costs i dont want to spend any further money
     
  11. martian1

    martian1
    Active Member

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Messages:
    2,226
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sunderland
    Ratings:
    +241
    Hang on peter i thought you said you had the infocus 7200...whats all this toshiba talk? :eek: What model do you have exactly for £1500.
    The noise could be a duff colour wheel :mad: or as with my old pc graphics card a faulty fan, this caused an awful noise and bad vibration...it was catching on a loose cable while spinning. I may be wrong but the INFOCUS 7200 has a lamp unit that comes with a fan attached ..check it out. Good luck.. oh could you pm me if possible with that 7200 retailer you hinted at :smashin:
     
  12. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    well its a toshiba MT8 wich is pratically the same as 7200
     
  13. martian1

    martian1
    Active Member

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Messages:
    2,226
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sunderland
    Ratings:
    +241
    Hummm..mybe not quite the same !
     
  14. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    its exakly the same unit mate!

    same spefications and same look


    only diffrens is the colour
     
  15. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    doesnt mean the fans are the same................ seen clones before where corners were cut on some models cheaper Fans and cheaper casings just because the guts are same dont mean the ancillary bits are.......
     
  16. martian1

    martian1
    Active Member

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Messages:
    2,226
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sunderland
    Ratings:
    +241
    You are confusing.. :confused: you posted the 7200 from ebay [private deal] then state you have a m8 :eek: whats going on ! could be a lemon :clown: Contact Toshiba and get it checked..good luck!
     
  17. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    guess what martian1? ive just swapped my mt8 for a 7205


    how? well the one i swapped with had 100 hours left on the 7205 lamp only

    my mt 8 had 2980 hours left on the lamp!


    so all i have to do now is buy a new lamp and im set!

    i think 7205 should be much better
     
  18. Peter Baker

    Peter Baker
    Active Member

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Messages:
    621
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    LONDON
    Ratings:
    +37
    Are you sure it's a 7205? This model has only been out a couple of months so 2900 hours use sounds pretty unlikely!
    More likely to be the 7200 in my opinion.
     
  19. peter123

    peter123
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    no mate im pretty sure its 7205


    by the way screenplay 7210 has been announced by infocus and will be out in 2-3 months! it will have the new darkchip 3 but the retail price will be very high!
     
  20. daz143

    daz143
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Is there a manufacture date on the bottom? if there is and its less than 2 years old, you can get warrenty work free by steljes.co.uk. They do all the warrenty work for Tosh UK.

    services@steljes.co.uk

    Also you can ring Toshiba on 01932 841600 and ask for the "PVP dept". The lady is called Julie Lions (or similar). The bad news is that, if like me, your MT8 only has the serial number - they dont seem to be able to find out when it was made.
     

Share This Page

Loading...