1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ATI MCE Catalyst 5.9

Discussion in 'Microsoft Windows' started by evolution400, Sep 22, 2005.

  1. evolution400

    evolution400
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    1,136
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Cwmbran
    Ratings:
    +17
  2. monopole

    monopole
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Ahh, could this explain why quite a few of my DVDs (including all the ones I've made myself using nerovision express) appear as a smeared / pixelated mess under MCE yet play fine using Theatertek/VLC/iDVD/Stand alone DVD player?

    MCE is using the NVIDIA DVD decoder that came with Theatertek (which I bought long before I installed MCE).
     
  3. evolution400

    evolution400
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    1,136
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Cwmbran
    Ratings:
    +17
    Yes thats the exact problem I just change to the WINDVD codec to watch dvds if I have a problem but hopfully this will sort it out.
     
  4. monopole

    monopole
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    That did the trick! Great stuff.
     
  5. evolution400

    evolution400
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    1,136
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Cwmbran
    Ratings:
    +17
    I have installed these drivers it has fixed that issue and also appears to improve the picture quality aswell cant fault it :)
     
  6. Dunkwho

    Dunkwho
    Active Member

    Joined:
    Sep 3, 2001
    Messages:
    531
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Dunstable
    Ratings:
    +24
    anyone tried them with a powerstripped vga-scart rgb lead setup ??? think the 5.8 drivers caused all sorts of problems (never got round to upgrading myself ! :) ).?
     
  7. Spacecat

    Spacecat
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 1, 2001
    Messages:
    2,824
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    London
    Ratings:
    +520
    I am doing exactly this , i did also manage to get it working on 5.8 as well. The picture quality in 5.9 is also a tad better as well and works fine for me, be careful of the WDM driver though if you are using a ATI 550 Pro card
     
  8. monopole

    monopole
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Sounds interesting... How did you make the SCART lead and what are your powerstrip settings?
     
  9. Dunkwho

    Dunkwho
    Active Member

    Joined:
    Sep 3, 2001
    Messages:
    531
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Dunstable
    Ratings:
    +24
  10. chuckalicious

    chuckalicious
    Active Member

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    238
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +4
    Just installed them too. Only thing I found is I had to re-create the custom resolution for Powerstrip as it must have been removed when I uninstalled 5.8

    Other than that no problems.
     
  11. DaveP

    DaveP
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I tried this new release with my ATI 9200SE and I have had to un-install it. It caused BSOD twice. The actual screen was unreadable with the RHS appearing on the left and the white text was distorted beyond readable.

    The first time it crashed I had the new hardware found wizard start when I re-booted. It found the 9200SE again!

    Dave
     
  12. chuckalicious

    chuckalicious
    Active Member

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    238
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +4
    Yup, I had to uninstall as well. My screen broke up into pink, green and white blocks when I was watching live tv. It also crashed a few times with an ATI app being listed as the cause in Event Viewer.

    Back on 5.8 and all is well :)
     
  13. evolution400

    evolution400
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    1,136
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Cwmbran
    Ratings:
    +17
    Its been great on mine.
    What card fo you have chuck ?
    I have a Radeon 9600XT Ultimate.
     

Share This Page

Loading...