Arcam AVR300 not playing dts

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by billmag, Jan 20, 2008.

Tags:
  1. billmag

    billmag
    Standard Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    76
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    alloa
    Ratings:
    +2
    I have changed my 7/1 set up back to 5/1 and find that,when playing dts es discs,my av 300 will not switch to dts 5/1 but standard dts discs switch ok.Has anyone noticed this? I am using speaker 6&7 output to bi-amp front speakers.
     
  2. blue max

    blue max
    Distinguished Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    12,938
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    London
    Ratings:
    +4,308
    I think you need to go through all the setup options. I think there is a menu where you can specify how the amp handles dts es.

    Hope it helps you sort it out.

    Graham
     
  3. billmag

    billmag
    Standard Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    76
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    alloa
    Ratings:
    +2
    Cant see anything in menu or instructions! Can you be more specific?
     
  4. ianmacd

    ianmacd
    Active Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    1,013
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +80
    I believe Blue Max 2 is referring to setup menu page 6. See what that is set to. Mine says "Auto". Have you got some example disks as I will look too if I have them.

    Thanks.

    Ian.
     
  5. Playitloud

    Playitloud
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2004
    Messages:
    88
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    Chelmsford
    Ratings:
    +4
    Hello Billmag,

    If memory serves me right I think your problem could be software related.

    Do you know what software version your AVR300 is running (hold the buttons SAT and DVD at the same time and it was display the version on the from panel). This may hold your answer.
     
  6. billmag

    billmag
    Standard Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    76
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    alloa
    Ratings:
    +2
    Thanks for info Ihave checked ex setting set to manual will try auto.Also looked at software and it reads 300-2.84 followed by dsp 1.12 It seems that all the discs I have encoded dts ex. wont switch to dts.Will try auto when granddaughter stops watching tom&jerry!
     
  7. Buff99

    Buff99
    Active Member

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Edinburgh
    Ratings:
    +10
    That firmware had exactly that bug with DTS/ES when bi-amping... doesn't occur in 7.1

    upgrade your firmware to fix this.

    The current release notes upped by Crusty start at 2.90 so you won't see this change.
     
  8. Playitloud

    Playitloud
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2004
    Messages:
    88
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    Chelmsford
    Ratings:
    +4
    Based on software version 2.84 I would hedge my bets that an update will cure your problem. I am sure there was a fix for this bug in the high 2.?? firmware updates.

    Tom & Jerry in DTS could be interesting :)
     

Share This Page

Loading...