Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

Arcam AVR200 buzzing.

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by aardvark179, Oct 22, 2002.

Tags:
  1. aardvark179

    aardvark179
    Standard Member

    Joined:
    Oct 22, 2002
    Messages:
    9
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +1
    Got an AVR200 a month or so ago and it sounds great but recently the speakers have started to emit a hum or buzz after the amp has been on for a while. It is independent of the volume setting (well, except mute which mutes it, along with everything else) and input (analog or digital), and it sometimes goes away again, but sometimes doesn't.

    It isn't there all the time so I assume it isn't a ground loop, and it doesn't coincide with the fridge compressor kicking in, or anything like that as far as I can tell.

    Any ideas?
     
  2. cpark

    cpark
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I have an avr 100 and had a similar buzzing, occuring when I load a dvd and a digital signal is detected. (doesn't happen with analogue souces).

    The buzzing is linked to the 'direct' button on the front of the receiver, if it is activated, the buzzing stops. The cure is the addition of a ferrite ring to one of the circuit boards in the receiver. I believe arcam are aware of it and your dealer should be able to fir the part.

    Hope this helps

    Calum
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice