• New Patreon Tier and Early Access Content available. If you would like to support AVForums, we now have a new Patreon Tier which gives you access to selected news, reviews and articles before they are available to the public. Read more.

Arcam AVR20 weird problem with Logitech Harmony

derkemi

Standard Member
Hi there,
i recently changed my Onkyo Receiver to an Arcam AVR20.

Since years i use the Logitech Harmony with the Harmony Hub to control my equipment.

First thing when configuring the AVR20 with Harmony is that it knows the receiver but has no power on/off switch included for the actions, so i used the AVR 550 for switch on and off.

My actions work now normally, the receiver is switch on correctly, input is selected correctly and also switch off.

But the problem is the receiver freezes in standby-mode from time to time (every week 1-3 times). I have to switch it off and on to make it work again.

I contacted the Arcam Support here in Austria and they told me they never had a problem like that with the receiver and suggested to not use the Harmony for some time.

So i only used the AVR20 remote control to switch it on and off. I tried that 2-3 weeks and no freeze.

Connected the Harmony again and freezing again.

Anyone had that problem and maybe know a solution?
 
D

Deleted member 39241

Guest
Have you tried teaching the harmony the power on / off command from the original AVR20 remote?
 

Seryozha

Established Member
I have the same issue with the AVR20 - Harmony did not include a command to start the AVR20.

You can add this command to Harmony. However I just can’t get it to turn off the Arcam. Any thoughts?
 

koossmatrooz

Novice Member
Hi,

I have the same issue with de Harmony and AVR20. Is the problem as described above solved and what might the solution be then?

Hope somebody can help me out.
 

JulesS

Novice Member
Same problem with AVR30 and Harmony Hub. Also tried to teach the Hub the commands but doesn't seem to work. Am in dialogue with Logitech support. Will post again if I get any joy
 

Flicks

Established Member
See below. This sorted out my AVR30

From a post on AVSForum:


I posted that in the other thread. As stated above, manually pressing on and off for the Arcam in Harmony does work. It appears that Harmony wasn't even sending a command to Arcam until I changed the settings per below. Very odd.

Go into Harmony Setup/Devices/Arcam/Power/next and select the two button option. For ON, I have it press on twice in a row (one may work, mine was inconsistent until I did twice). For OFF, I have it press off once.

In the MENU settings on the Arcam I have:
General- control options - IP
General - power on - On
HDMI- CEC Control - Output1
HDMI - Power Off Control - Off
Engineering- Standby Mode- Auto
 

The latest video from AVForums

CES 2023 Round Up: New TV Lineups for 2023 from LG, Samsung, Panasonic, Hisense & TCL
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom