Anyone updated a Samsung Galaxy Phone via Kies?

Discussion in 'Mobile Phones Forum' started by paulfoley, Feb 26, 2013.

Tags:
  1. paulfoley

    paulfoley
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    3,640
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hants
    Ratings:
    +122

    Attached Files:

  2. paulfoley

    paulfoley
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    3,640
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hants
    Ratings:
    +122
    Nobody seen this error?
     
  3. CaptnSpaulding

    CaptnSpaulding
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    3,536
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    North Wales
    Ratings:
    +899
    Have you got a stock ROM or rooted the phone? I updated my Note 2 to 4.1.2 fine :confused:
     
  4. paulfoley

    paulfoley
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    3,640
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hants
    Ratings:
    +122
    The phone was advertised just as "Factory Unlocked", so I am presuming its just the Stock Rom that sits on there. I'll ping a message to Akady & ask.
     
  5. ktuludays

    ktuludays
    Active Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    136
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +62
    i used to use it but my last update caused the phone to lock in a non boot cycle and i had to root it to recover it
     
  6. akady

    akady
    Active Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    1,972
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +75
    Hi Paul. I would expect it to update easily. Let me do some research for you and get back to you
     
  7. paulfoley

    paulfoley
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    3,640
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hants
    Ratings:
    +122
    Cheers bud!
     
  8. neuty

    neuty
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Messages:
    6,079
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Cannock
    Ratings:
    +899
    I have had the same on Samsung phones before.

    It was because of installing a different rom on the phone. Eg, if I try out a latest leaked rom, but then go back to official rom I have had this error show.

    I got round it by installing an older rom then Kies updated fine from there on.

    I am not saying this is the case here, just what I have experienced.

    Carl.
     
  9. Dodgy_Geezer

    Dodgy_Geezer
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 22, 2003
    Messages:
    2,670
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    London
    Ratings:
    +296
    An alternative is to avoid using the odious Kies software for updating and go with something like Odin instead.
     
  10. paulfoley

    paulfoley
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    3,640
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hants
    Ratings:
    +122
    On a scale of 1(very, very safe) - 100 (Dont do it!), how safe is using Odin to update a phone?
     
  11. RBZ5416

    RBZ5416
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 4, 2002
    Messages:
    19,127
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +7,284
    My Note (4.0.4) is the same & has only ever been updated via wifi.

    Although looking at the reported camera problems in the Note thread, it may be just as well.
     
    Last edited: Mar 6, 2013

Share This Page

Loading...