1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AE100 - new fault?

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by mca, Jul 14, 2003.

  1. mca

    mca
    Active Member

    Joined:
    May 7, 2003
    Messages:
    274
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +34
    Just got my AE100 from Komplettt and noticed a problem straight away. The very top part of the display has a darker blue/purple tinge and the bottom a yellow tinge. Most annoying when playing a 1.85:1 film or displaying Windows on the PC.

    There's some pictures here, here and here.

    (And before anyone asks - I'm projecting it onto a temporary surface until I get a proper screen, it's just sheets of white tractor feed printer paper but does the job.)

    It's there when I use s-video from my Tosh DVD player and the 15-pin d-sub analogue connection on my PC. Any thoughts? Is this a 'new' fault? I'll contact Komplett first and see what they say but otherwise Panasonic might know more.

    Otherwise I well impressed with the picture that is produced by the PC input. The s-video input leaves a bit to be desired.
     
  2. theritz

    theritz
    Active Member

    Joined:
    Aug 17, 2002
    Messages:
    2,451
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Ireland
    Ratings:
    +27
    Mike,

    That doesn't look right at all - I'd get on to Komplett for an RMA and get them to send you another one. At a guess it doesn't look like a panel alignment problem - more like damage to the optics or a fault with the prism. One way or another, it shouldn't look like that "out of the box". I'd go for a replacement from Komplett rather than getting on to Panasonic.

    Hope you get sorted,

    Sean G.
     
  3. calibos

    calibos
    Member

    Joined:
    Aug 4, 2000
    Messages:
    930
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Ireland
    Ratings:
    +33
    MCA,

    I have to admit when I read the thread title and then started reading your post, my first thought was that if you did a search on the forum you would find this isn't a 'new fault' (colour uniformity issue etc etc). I'm sorry for doubting you mate! :D I loaded up your pics and OMG, that is 'new'! :D I'd agree with Sean on all points. Thats nasty! I can't envisage you having any problems getting a new unit from either Komplett or Panasonic. Theres quite obviously something very wrong with your PJ and they'll probably sort you out no questions asked.
     
  4. mca

    mca
    Active Member

    Joined:
    May 7, 2003
    Messages:
    274
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +34
    Thanks all, just filled out the returns form over at Komplett. No doubt it'll be a while before I get another one :(

    It's a real shame because otherwise I'm really impressed with it.
     

Share This Page

Loading...