Question Activity puts recorder to sleep if awake recordings

Discussion in 'Home Cinema Control & Remote Controls' started by RobTi, Sep 2, 2018.

  1. RobTi

    RobTi
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    2,592
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hamilton
    Ratings:
    +151
    Hi I have an elite, with a watch tv activity using a Humax HDR Fox T2 and it all works as it should except when the humax is recording which means it is already awake so my start activity puts it to sleep and the opposite if I power off, I get around this by going into devices and power toggle it. So I just wondered if anyone had come across anything like this and can help ?
    Thanks
     
  2. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    53,032
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,733
    If you have two activities with the same device then turning the second one on won't affect the first.
     
  3. RobTi

    RobTi
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    2,592
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hamilton
    Ratings:
    +151
    Hi I come in and the humax is recording I start my watch tv activity and this puts the humax to sleep
     
  4. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    53,032
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,733
    It won't if you're already in an activity, which you should be.
     
  5. RobTi

    RobTi
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    2,592
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hamilton
    Ratings:
    +151
    Sorry it does, the box switches on for recordings, so there’s noway the harmony knows this. I have deleted the activity and devices for this and reinstalled but the same result the harmony doesn’t know which state the humax is in so power toggles what it remembers as the last one used but in the meantime the humax has switched on to record
     
  6. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    53,032
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,733
    Machines normally record even when they're on standby.
    Are you sure there isn't an option for this?
     
  7. RobTi

    RobTi
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    2,592
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hamilton
    Ratings:
    +151
    Thanks will check for this
     
  8. RobTi

    RobTi
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    2,592
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Hamilton
    Ratings:
    +151
    Update it turns out that as I have a custom firmware the box wakes fully up while recording to decrypt and cut the add breaks, the standard box doesn’t, so looks like I will live with it as it’s just a minor annoyance, thanks to Logi for helping out
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice