9E TPs

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by logiciel, Jan 1, 2012.

  1. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    52,971
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,718
    Will someone check 12034V and 12074V to see whether there's anything about them different in reception quality from the others with FTA channels?
     
  2. pedro2000uk

    pedro2000uk
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    5,605
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,063

    There are no fta channels afaiaa - the basic readings look OK but I can put a pro meter on it if you want.

    have you got sub access for sky italia

    the sr's changed from 27500 to 29900 btw

    and it's high band
     
  3. Ghostleader

    Ghostleader
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    2,692
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Glasgow'ish!
    Ratings:
    +398

    They did a few months back when my pre paid card was still active, the fox channels & $ky sport 1 were the first to move, I remember having to add them to my spiderbox which I used for that card as I didnt have the Technomate 5402HD back then.:)
     
  4. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    52,971
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,718
    Thanks and apologies people - my first slip of the year.:blush:
    It's not for me of course - apparently they're coming and going so a meter test would be good.
     
  5. pedro2000uk

    pedro2000uk
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    5,605
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,063
    So it's 9e not 13e ..

    General quality readings on a TM5402HD seem fine & no issues at all, on a Rover meter .... MER is a little lower than I'd expect, a small number of errors are reported- should be zero, thus Noise Margin is showing lower.., PER is showing good to very good but fluctuating. .. true power is showing c. 68dBuV - strong basically.

    there's no tps on nearby frequencies on 10e either - don't think there's any harmonics going on either

    They might be tps that give problems on some older &/or cheaper HD receivers- not seen it though - but I've not looked for it before.
     
  6. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    52,971
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,718
    Thanks for doing all that - much appreciated.
    The latest report is that while a Techno didn't get just those two another machine did - but now it doesn't either!
    I wondered if it might be a clash with 10 so thanks for the note about that.
    Everything else on 9 is coming in strong.

    Later still report: Encrypted channels now being received, FTA ones not.:confused:
     
    Last edited: Jan 1, 2012
  7. pedro2000uk

    pedro2000uk
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    5,605
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,063

    Which Technomate? is it an older one [early tm6800/6900?] new HD technomates seem OK wih those ..... what is/are the other receiver/s-

    Make a note of the channels you do get... & note frequency, if on dvb-s or dvb-s2/ qpsk or 8psk & what sr? & fec? & what subscription

    & dish size/ make / condition & lnb

    plus any local noise issues near the dish or in it's aim. [telephone cables / street lamps].
     
  8. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    52,971
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,718
    The Techno looks like mine but I guess it's more recent, maybe a 6900. I don't know what the other one is.
    The elusive two TPs and their FTA channels are
    M6, M6HD, W9, TF1, on 12034V DVB-S2 8PSK 27500 3/4
    BM, Rock, on 12074V the same.
    There are about 15 other TPs with FTA channels, some DVB-S2 8QPSK 3/4 3/5 2/3, others DVB-S QPSK 3/4, and one DVB-S 26400 2/3, all received normally.
    It's the new dish and single LNB with no obstructions, that I asked about in another thread.
    There's a bright street lamp close to it at about the same height.
    Thanks for your interest.
     
  9. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    52,971
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,718
    Latest:
    Loaned my Technotrend and the channels are received normally, so that's two machines that do get them, and his Techno that doesn't.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice