5.1 Switch box?

Discussion in 'Hi-Fi Stereo Systems & Separates' started by mjn, May 14, 2004.

  1. mjn

    mjn
    Distinguished Member

    Joined:
    May 24, 2001
    Messages:
    22,731
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Herts, England
    Ratings:
    +10,869
    My amp only has one 5.1 external input and the 2-channel input is not "pure", and as such, i have to use the 5.1 input for both DVD-A and for my MF DAC.

    This means unplugging and plugging cables when using each source, is there a 5.1 switch box, or even a 2 channel one?

    I've looked on the web, and they exist, but at about £300!!
     
  2. Nic Rhodes

    Nic Rhodes
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 23, 2001
    Messages:
    17,152
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    133
    Location:
    Cumbria
    Ratings:
    +1,276
    I only know the Zektor but it ain't cheap. What making your own with three toggle switches? or using two of the horrible BT125?
     
  3. mjn

    mjn
    Distinguished Member

    Joined:
    May 24, 2001
    Messages:
    22,731
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Herts, England
    Ratings:
    +10,869
    yeah, the Zektor looks nice, but its $449!
     
  4. sticker

    sticker
    Standard Member

    Joined:
    Jan 14, 2003
    Messages:
    1,155
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +0
    MJN
    I'm in the same situation having just ordered a dedicated SACD player to go with my DVD-A.
    It seems to me that the Zektor MAS3 is the only option. Digitalconnection.com will ship to the UK for around $50 plus the price of the unit $399..........................unless someone out there knows differently :)

    John
     
  5. mjn

    mjn
    Distinguished Member

    Joined:
    May 24, 2001
    Messages:
    22,731
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Herts, England
    Ratings:
    +10,869
    Does the AV8 only have one set of 5.1 inputs!?!??
     
  6. sticker

    sticker
    Standard Member

    Joined:
    Jan 14, 2003
    Messages:
    1,155
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +0
    Unfortunately yes, I suppose that you could say its a bit of an oversight but it does everything else so well I'm nit picking.

    In all honesty I never saw myself going down the SACD route, I was one of the first to upgrade the DV27 to DVD-A, but I've become really disillusioned with the quality of DVD-A releases out there. Almost without exception I would say that imo SACD have a better recording quality. Thats no reflection on the abilities of the DV27A/AV8 as when a recording is well done it superb, titles like Linkin Park & Missy Elliott are fantastic, but then you get ones like Naxos The Planets and they are inferior to the vanilla CD :oops: :offtopic:
     
  7. mjn

    mjn
    Distinguished Member

    Joined:
    May 24, 2001
    Messages:
    22,731
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Herts, England
    Ratings:
    +10,869
    I came from SACD to DVD-A, as i thought SACD was pretty un-inspiring, certainly no better than my MF DAC.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice