436XDE query

Discussion in 'Plasma TVs Forum' started by The Cowboy, Oct 17, 2005.

  1. The Cowboy

    The Cowboy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    (moved from another thread)

    Hey,

    Got my 436XDE and am delighted with it. One thing I've noticed though, is that on the Sin City DVD my eye seems to catch little flashes of yellow when the image is transtioning between black and white areas at speed (which that film does all the time, obviously). This occurs whether I run RGB Scart, 720p HDMI or Component – but the effect seems to be lessening with time. Also, with other films – House of Daggers – it's not noticeable, but I can occasionally see it when white text quickly disappears on a black screen while playing Resident Evil 4 on GameCube. Thoughts? I don't think it's a big thing at all, just wondered if it was common to plasmas?
     
  2. tscotsman

    tscotsman
    Active Member

    Joined:
    Dec 29, 2004
    Messages:
    858
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +29
    not with me m8 on the pv500
     
  3. Galaxian

    Galaxian
    Active Member

    Joined:
    Oct 4, 2005
    Messages:
    79
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    I get my Pio 436 on Wednesday. If you don't get any replies from other 436 owners by then, I will check it out. Haven't got Sin City (I know shameful) but have got House of the Flying Daggers.

    Let us know if you notice it on other movies/console games and I'll try to check them out if I have them.
     
  4. The Cowboy

    The Cowboy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Thanks Galaxian, that's helpful. Like I say, not a major worry. I tested the Pio against the PV500 and preferred the picture on the 436 – but each to their own.
     
  5. Galaxian

    Galaxian
    Active Member

    Joined:
    Oct 4, 2005
    Messages:
    79
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    Cowboy,

    I've spent all afternoon messing around with my new 436XDE tv and I haven't been able to see or recreate your problem.
    It could be that I just don't see something that you would pick up on even on my screen.

    The thing I have noticed is rapidly changing text on an interlace image sometimes shows the interlace lines.

    Apart from that it's great so far.
     
  6. longy

    longy
    Active Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Messages:
    362
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Canterbury/kent
    Ratings:
    +21
    ive have seen this on the 42pv500 in currys it was so bad it stopped me from buying, i think ive heard someone say this was called candence decay or something like that ,i believe all plasmas do it. and i saw one dixons do the same thing. :eek:
     
  7. cmcdonnell

    cmcdonnell
    Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    91
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    No problems on my 436XDE although I don't have sin city yet

    Chris
     
  8. Demon

    Demon
    Active Member

    Joined:
    Dec 13, 2000
    Messages:
    1,029
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Cheltenham
    Ratings:
    +85
    Goto PICTURE->PRO SETUP and turn the Cinema Mode off, or whatever it is called.. the top option.. this caused those 'interlacing' lines...

    In fact, I'd turn this off anyway, since turning it off, I've noticed no bad artefacts at all...
     
  9. Jase1

    Jase1
    Standard Member

    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    7
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    I have a pv500 and have sin city and notice the exact same problem. I've noticed it happens on any black and white viewing material. I suppose we need to establish if this definitely happens on all plasma screens. If not then this is surely a fault. Ive had my pv500 for two weeks so I'm crossing my fingers the problem goes or lessens after the run in period.
     
  10. Galaxian

    Galaxian
    Active Member

    Joined:
    Oct 4, 2005
    Messages:
    79
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    Thanks will do and see if it cures the problem.
    There are a stack of image processing options to get through and I'm sure most are not needed for good video sources.
     

Share This Page

Loading...