360 cables?

Discussion in 'Xbox Forums' started by EazyE, Jan 24, 2008.

  1. EazyE

    EazyE
    Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    268
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Hi.

    I currently have my 360 connected via component, the picture plugs are in my HDTV but i managed 2 stretch the cable enough to be able to plug in the audio plugs into my stereo hifi (red/white).

    But i think i might use a HDMI cable for my 360. Only problem is i dont know how to connect it up so that sound will come out the hifi. Its an oldish hifi which only supports the red/white stereo plugs. Is it possible to have picture via HDMI but sound via red/white plugs?
     
  2. JackFord

    JackFord
    Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    689
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +44
    Not the best picture in the world, but you use one of these:

    [​IMG]

    Plug it where your Compo is now, and the HDMI goes in the HDMI slot (obviously).
     
  3. EazyE

    EazyE
    Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    268
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Thanks. How much are those and where from?
     
  4. v CJ v

    v CJ v
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 7, 2007
    Messages:
    3,308
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +432
    Alternatively, if your TV has an audio output, plug that into your hifi.

    E.g.

    My xbox / PC / Wii / Digi Box plug into my TV via HDMI / Scart etc.

    I have an audio OUT on the tv (red / white)

    These then plug into the audio IN on the hifi (surround kit)

    This means, ANY sound going into the tv will also go through the hifi / surround kit (when switched on)

    Hope that makes sence :rolleyes:
     
  5. JackFord

    JackFord
    Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    689
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +44
    I got my Audio Block with my Elite, I don't know here else to get them, try Amazon, eBay etc?
     
  6. fatfingers73

    fatfingers73
    Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2005
    Messages:
    1,756
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    North Weald
    Ratings:
    +155

    I think Microsoft will send you one for free if you contact them, there's a thread somewhere on here.
     
  7. Bean84

    Bean84
    Active Member

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    123
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +11
    This is what I did with mine - worked perfectly.
     
  8. smallclanger

    smallclanger
    Well-known Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,246
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +463
    I've considered that myself, but if I want to turn the TV off and leave the 360 playing music it wont work..!
     
  9. Member 79251

    Member 79251
    Banned

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Messages:
    13,421
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    ?
    Ratings:
    +2,187
    If its in stand by will it not work as a relay ?, various tvs / videos / amps do this. Various hdmi amps will also do this for you regarding picture also ;)
     
  10. smallclanger

    smallclanger
    Well-known Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,246
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +463
    Damn it! I will have to try it now.
     
  11. EazyE

    EazyE
    Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    268
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Would it not work if i plugged in the component but left the video plugs hanging out and only plug in the audio plugs? And then plugged HDMI in?

    Also how do i get a free one of those in the pic?

    Im doing this because i just tried my Ps3 HDMI lead on 360 and its much clearer on my TV and the colours are how they should be (on component they are weird in some games)
     
  12. EazyE

    EazyE
    Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    268
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    How do i get a free block?
     
  13. Member 79251

    Member 79251
    Banned

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Messages:
    13,421
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    ?
    Ratings:
    +2,187
    I think its this....

     
  14. EazyE

    EazyE
    Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    268
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Anyone know the email address to contact them?
     
  15. EazyE

    EazyE
    Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    268
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Cant i just buy a block somewhere?
     
  16. CDR

    CDR
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    1,484
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +312
    i've not bothered to read the thread i'm linking to all the way through.. but it appears this is what you wanted?? A quick search of "HDMI Audio Address" brought it up..

    Easy to search, and took me <1min - you've been waiting for a couple of hours for someone to reply.. :p

    (And no, i'm not 'bashing' you.. I used to do the same) :suicide:
     
  17. Member 79251

    Member 79251
    Banned

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Messages:
    13,421
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    ?
    Ratings:
    +2,187
    You right about the search feature its under used ;)
     

Share This Page

Loading...