• New Patreon Tier and Early Access Content available. If you would like to support AVForums, we now have a new Patreon Tier which gives you access to selected news, reviews and articles before they are available to the public. Read more.

2805 & Sky HD - Sound Issue

chrisw

Well-known Member
I've recently had Sky HD installed and am routing both the video and audio through my 2805, using component and optical connections respectively. I have a lip synching problem with all of the HD channels and often with recordings done on the box - the audio is up to half a second behind the video on my plasma.

The problem goes away if I use the normal stereo out phono connections on the Sky box into the amp. I've no idea what's causing this problem and have spent ages messing with various settings, but to no avail - has anyone else experienced this or know how to fix it?
 

davybaker

Active Member
SKY HD does have lipsync issues and that is why there is a delay value in the sound menu for you to try and match it up.

I have mine set around 100ms but find that if I watch and HD film with DD5.1 and then switch back to an SD prog with only PL that the lipsync is out again. Its the SKY HD S/W I'm afraid so its a case of sit back and hope they fix it soon.
 

chrisw

Well-known Member
But it doesn't make sense that there isn't an issue with it through stereo connections... or are you saying that there is a problem through optical output? Also, the sound is behind, rather than ahead, so the delay feature won't help!
 

The latest video from AVForums

Fidelity in Motion's David Mackenzie talks about his work on disc encoding & the future of Blu-ray
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom