2 Component ouputs 1 input

Discussion in 'Cables & Switches' started by LiFo, Aug 3, 2006.

  1. LiFo

    LiFo
    Active Member

    Joined:
    Mar 6, 2005
    Messages:
    760
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    43
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +109
    Hi all

    I have 2 pieces of hardware with component output and 1 component input on my panel.

    Anyone got any good recommendations for the piece of kit that i should invest in to allow me to keep them both connected at the same time without losing any PQ.

    Thanks in advance
     
  2. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,345
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,218
  3. Mr Incredible

    Mr Incredible
    Distinguished Member

    Joined:
    Dec 2, 2003
    Messages:
    23,987
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    The Fylde Coast
    Ratings:
    +13,928
    Do you have an AV Amp with component switching and multiple inputs? (My Denon 3805 has this).
     
  4. slingshot

    slingshot
    Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2001
    Messages:
    1,212
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    UK
    Ratings:
    +32
    Or if you want more inputs (and spend more money) you could try a Zektor :-

    http://www.zektor.com/

    Joe at the media factory is your man for more info (think he's still a Zekto dealer)


    Slingshot
     
  5. Joe Fernand

    Joe Fernand
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jan 20, 2002
    Messages:
    28,913
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    The Borders
    Ratings:
    +3,568
    Hello slingshot

    More Inputs, more Features, IR Control, etc - saying that the JS-Tech unit is very good value if you only require the one extra YPbPr Input.

    Re UK sales and support see http://www.zektor.com/dealers/index.html :)

    Best regards

    Joe
     
  6. LiFo

    LiFo
    Active Member

    Joined:
    Mar 6, 2005
    Messages:
    760
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    43
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +109
    hi thanks for replys guys, i will look through those sites,

    Sorry to be a pain i have just realised what would be really really ideal is a gadet that allowed me to switch both my component inputs and 2 optical inputs :D

    i promise i'm not been lazy, this stuff just flies over my head
     
  7. Joe Fernand

    Joe Fernand
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jan 20, 2002
    Messages:
    28,913
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    The Borders
    Ratings:
    +3,568
    Hello LiFo

    The Zektor HDS4.1 will switch up to Four Component video signals - plus Stereo audio; plus Coaxial and Optical Digital audio.

    The Digital audio section has an on-board cross converter so you can mix and match Coaxial and Optical Inputs and listen to all of your Digital sources on both the Coaxial and Optical Outputs of the HDS4.1.

    Best regards

    Joe
     

Share This Page

Loading...