1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Samsung Galaxy S2 (part 2)

Discussion in 'Samsung Mobile Phones' started by Bogside, Oct 12, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. daz1985

    daz1985 Member

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Messages:
    1,054
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +59
    ive found it now - i go to voice command - settings (bottom left options button). scroll right the way down to voice talk settings and within that 'customize main prompt' is in there
    • Thanks Thanks x 1
  2. Gixer1970

    Gixer1970 Member

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Messages:
    1,085
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +113
    Any ideas ?

    Alan / Gixer1970
  3. Rizza

    Rizza Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Messages:
    2,114
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +275
    Gixer1970, I have the same issues on my phone, the sky website issue's a fault with sky forcing the web version regardless of option selected.

    Rizza
  4. xWAKEYx

    xWAKEYx Member

    Joined:
    Jan 8, 2006
    Messages:
    2,307
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +134
    Anyone know the answer to this please can music be played via the usb connection in the car?
  5. Rizza

    Rizza Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Messages:
    2,114
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +275
    Playback via USB doesn't work in my car, only works with my old Nokia N95 and Blackberry phones.

    Rizza
  6. scanz

    scanz Active Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    5,200
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +725
    I've only just realised I'm still running 2.3.3. Isn't everyone on 2.3.4 now and soon moving to 2.3.5?

    Thing is when I go to update, it says I have the latest firmware :confused:
  7. londonguy1973

    londonguy1973 Member

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    351
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +19
    sky news site is loading fine for me, showing the desktop version. Im using a modded version of stock browser though which allows setting desktop as default.
  8. Uridium

    Uridium Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    14,352
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,879
    Depends if your Network operator has Approved the update...

    Many get bored waiting and just download the latest firmware from XDADevelopers and flash with ODIN instead of waiting for updates via KIES....
  9. londonguy1973

    londonguy1973 Member

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    351
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +19
    not everyone is on 2.3.4, depends when your carrier releases it. If you want to root you can install 2.3.5, or even 2.3.7 if you use a CM or MIUI rom
  10. Uridium

    Uridium Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    14,352
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,879
  11. xWAKEYx

    xWAKEYx Member

    Joined:
    Jan 8, 2006
    Messages:
    2,307
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +134
    Can somebody confirm please if it's possible to have the same functions from the headphones whilst playing music as was possible with the iphone. Iv tried both my sony headphones and the samsung headphones provided but neither do anything. With the iphone you were able to adjust Volume, pause, skip or forward tracks? Pretty annoying if I have to go into the phone from now on to do any of the above apart from volume adjustment via the side of the phone.
    Thanks
  12. neuty

    neuty Active Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Messages:
    3,539
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +426
    You can't do the volume, but the button on the Samsung headphones will play and pause with one press.

    If you double press it skips forward 1 track.

    I think if you triple press it skips back a track.

    It is tricky at first to get it right, but it works for me.

    neuty
  13. xWAKEYx

    xWAKEYx Member

    Joined:
    Jan 8, 2006
    Messages:
    2,307
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +134
    Yes I know what you mean that was the norm with the iphone, but couldn't get the samsung headphones to do anything at all. Thanks ill try them again.

    Nope the button on the samsung headphones does nowt, im using the default music player on the phone.
    Last edited: Nov 7, 2011
  14. daz1985

    daz1985 Member

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Messages:
    1,054
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +59
    when i am on the phone using the speaker (handsfree) when the call finishes the screen remains black so i can never end the call only the other person can. once they do the screen returns to normal but it is very annoying. is there a way to solve this thanks?
  15. neuty

    neuty Active Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Messages:
    3,539
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +426
    Click your home button and the screen will light up. Then cancel your call.

    neuty
    • Thanks Thanks x 1
  16. rob_c

    rob_c Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    126
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
  17. Uridium

    Uridium Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    14,352
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,879
    The Exclamation and counter only change if you install a Non standard (insecure) Kernel. (i.e. you root the device)

    The Rom's in that link are standard Samsung Rom's. You are not rooting the device so the counter won't increment.

    You are still installing a standard untouched rom but simply using a different tool to install them (ODIN over KIES) Obviously you can root if you wish to but the choice is yours.
    • Thanks Thanks x 1
  18. Rizza

    Rizza Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Messages:
    2,114
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +275
    Uridium's right, if you flash official ROM's it doesn't count, and even if you have a locked bootloader, you can replace with an unlocked one, reset with your jig and install the locked one again.... but this is all by the way.

    Why are you so eager to have 2.3.5? Is it just a desire to have the latest or is there a killer feature you're after, because there isn't one I'm aware of. You'll struggle to tease out the improvements unless the blue over-scroll effect in 2.3.5 is to your taste.

    I'm still on 2.3.4, and I'll repeat this again, since I've been using android phones, I've never been happier to stick to the stock offering than now because everything just works well. I get my flashing kicks out of my old Galaxy S which incidentally has been officially updated to 2.3.5 update via Kies

    It's also curious that the phone hasn't received 2.3.5 because clearly Samsung have it all packaged otherwise they wouldn't have released it to unbranded Nordic regions (NEE product coded handsets) as well as Vodafone and three in the UK. When a major firmware is released such as 2.3.5, Samsung must wait to ensure it's stable before they release further updates. Personally I'll be disappointed now if 2.3.5 shows up in Kies because it means we may not see ICS until Feb next year.

    So the optimist in me is hoping 2.3.5 may be completely bypassed in favour of an early ICS release.

    Rizza
  19. rob_c

    rob_c Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    126
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    thanks guys, I am still on t-mobile stock rom. Haven't had the nerve to root or need to update past 2.3.3 yet. Just trying to find out as much as I can. It seems like a lot more cumbersome than rooting a HTC desire.
    I was looking to root to the chechrom revolution, but have no clue about the bootloader and jig with this version. I will probably only root when ICS comes out.
  20. Uridium

    Uridium Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    14,352
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,879
    Don't worry about the whole jig thing...

    Install the Rom you want, root if required (personally i think the rooting of the SGS2 is just as easy as the Desire, flash the rom you want, flash the insecure kernel and your rooted, then replace the kernel again to remove the boot exclamation if it bothers you)

    I'm not fussed about the counter....if my phone ever gets to a point it needs to go in for warranty repair I'll just ensure that it's well and truly DEAD (easily done ;-) ) before it goes in so no chance of the counter being checked.

    The jkay mod alone made rooting worthwhile for me..adds in all the settings that Samsung should have done (particularly for me the extended power button menu and notification control widgets)
    [Theme/Mod/Apk] XXKI4, XWKI8 - JKay Deluxe v12.1 - How the SGS2 should be! 2011-10-21 - xda-developers

    One thing i will say though is that after trying several different rom's I'm now back on a Stock Samsung rom..other than a few garish theme's the custom rom's really offer very little as the Samsung rom's are just so good.
    Last edited: Nov 8, 2011
  21. monkeytastic

    monkeytastic Member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    73
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Having had the phone six months or so I am mightily impressed overall. However, I have two questions (apologies if either or both have been answered, between this and the original thread it would take an age to be sure..) that I would really appreciate some help with :

    1) I am still getting the issue where the phone resets itself and I get the message stating ' media scanner running'. This happens just about every day. Is there a known cause/fix for this?

    2) I've finally started using swype and, in general I am finding it to be something of a revelation. However, particularly with the phone in portrait mode, the amount of unintended commas and full stops is becoming ridiculous. Are there any alternative swype keyboards that people would recommend?
  22. Uridium

    Uridium Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    14,352
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,879
    What firmware version are you running? Must admit I've never seen either of those two problems..chances are a firmware update will fix the first one and if you are on older firmware then Swype was updated to a much newer version in the 2.35 roms...
  23. monkeytastic

    monkeytastic Member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    73
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Still the old firmware. I read of quite a few people close to launch who had the reset issue. I think I may have to bite the bullet regarding updating the firmware myself then. Thanks..
  24. Rizza

    Rizza Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Messages:
    2,114
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +275
    The new vastly improved swype's available in 2.3.4 and the other problem may require a factory reset.

    Rizza
  25. monkeytastic

    monkeytastic Member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    73
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Thanks Rizza, that's great..
  26. xWAKEYx

    xWAKEYx Member

    Joined:
    Jan 8, 2006
    Messages:
    2,307
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +134
    How exactly do you do a firmware update im with o2. Is it through kies or summink?
  27. Uridium

    Uridium Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    14,352
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,879
    Yes connect the phone to the pc and open the KIES app on the pc...
    • Thanks Thanks x 1
  28. mikerblade

    mikerblade Member

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    386
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +75
    My wife's one from Orange arrived yesterday, came with 2.3.3 preinstalled but when I tried out KIES it showed an update available so I thought I'd give it a try.

    Now its running 2.3.5 so it looks like the official updates may have caught up, Orange have never been at the front of the queue with updates although I may still root just to get rid of the bloatware.

    Old habits die hard :)
  29. Rizza

    Rizza Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Messages:
    2,114
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +275
    Orange customisations are horrible, probably the worst of the lot, I'll root as well to get rid of them!!! Once done you might as well install Adfree to get rid of most in-app ad banners.

    Rizza
  30. RecordablDVDfan

    RecordablDVDfan Member

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    2,835
    Trophy Points:
    68
    Ratings:
    +48
    I've just got an S2 but's it's locked to t-mobile and they say I would have to wait 3 months before I can get it unlocked, I've tried one unlocking site but they could not find a code, I am trying another but if this does'nt work am I stuck until 3 months later ??
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page