Home Entertainment & Technology Resource

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Onkyo Main Firmware and DSP Updates

Discussion in 'Integrated Amplifiers & Receivers' started by Crustyloafer, Apr 8, 2008.

  1. Donali

    Donali Member

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    2,226
    Trophy Points:
    71
    Ratings:
    +103
    IIRC this is the loader version. Follow the instructions in the file you downloaded and you should be OK.
  2. TomLeeChan

    TomLeeChan Member

    Joined:
    Sep 19, 2010
    Messages:
    30
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Well I press "display" and "standby" it says 1.04, but if I hold "enter" and turn on the receiver it says that I have 1.01 ...

    Anyway I tried to install HDMI 1.02 and when I pressed "video update" is says: Run-time error 8002: invalid port number ... *** LOL???

    Am I missing something?
  3. Donali

    Donali Member

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    2,226
    Trophy Points:
    71
    Ratings:
    +103
    1.04 is your firmware, 1.01 is your loader version.

    Have you set the com port to Com 1?
  4. TomLeeChan

    TomLeeChan Member

    Joined:
    Sep 19, 2010
    Messages:
    30
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    yes, speed 9600 (didnt change it)

    I connected the cable, press only once tuning up button, turn on, nothing happened
  5. Donali

    Donali Member

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    2,226
    Trophy Points:
    71
    Ratings:
    +103
    I'm at a loss now but I'm sure its just a communication error. Did you set the COM 1 vis device manager on your PC?
  6. namuk

    namuk Well-Known Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    21,578
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +3,992
    did it say this "MainUpdate Mode Ver.1.01/07615L" then your ok , it is just the version of the Amp updater..
    i also uploaded this Update instructions (Pdf format) if you do not have this version? RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

    also the firmware has tobe in the same Directory as the updater , make a new folder and name iT "Firmware" and place all files in there.
  7. TomLeeChan

    TomLeeChan Member

    Joined:
    Sep 19, 2010
    Messages:
    30
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i am definitely doing something wrong because everytime pops out that error ... and yeah i got it set on com1 ...

    i don't know, i gave up, i'll just let it be on 1.04 ... at least i updated sdp ...
  8. carlosalberto

    carlosalberto Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    5
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have an Onkyo TX-SR875, with firmware 1.01
    I find the necessary updates, I have the instructions
    Tank you

    Carlos
  9. Sammer

    Sammer Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Messages:
    123
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I have an Onkyo 603 from over 4 years ago....

    I have never done any updates...

    is it worth doing it?
  10. keyser

    keyser Member

    Joined:
    Jul 23, 2000
    Messages:
    887
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Has anyone done a update and the video output has stopped working? I have yet to isolate what parts of it don't work though.
    I´m thinking of going through the whole update proccess again.. what happens if one tries to install a firmware that is already installed?
  11. dUnKle

    dUnKle Active Member

    Joined:
    Jan 1, 2001
    Messages:
    9,878
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +343
    My firmware is 1.05

    My amp has recently been loosing its settings
    Each speaker reverts back to 0 with exception of sub which usually shows a figure so long it does not appear on screen

    I'm also unable to save settings getting message saying store failed

    Can this be fixed ?

Share This Page