Home Entertainment & Technology Resource

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

O2 Broadband DNS server problems!!!

Discussion in 'ISPs & The Internet' started by jimbob1010, Jun 26, 2008.

  1. jimbob1010

    jimbob1010 Member

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    171
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +13
    Has anyone with O2 broadband been having problems with the O2 DNS server or do they know anyone whos been having problems with the O2 DNS server.

    I've been having problems over the last 36 hours or so with the O2 DNS server and I am on the computer at my job.
    Last edited: Jun 26, 2008
  2. C225

    C225 Active Member

    Joined:
    May 15, 2006
    Messages:
    6,109
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +695
    I've been having problems with the o2 DNS for the last week or so as i was just getting a load of page time outs and the PS3 and Xbox wouldn't connect with DNS problems.

    Anyway i changed to openDNS and all is well again.
  3. macdaddy

    macdaddy Member

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    267
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +19
    Mine's fine although I did have problems when trying to use my Netgear router.

    Switched back to the O2 box and all is well again - blazing fast and no dropouts at all:thumbsup:
  4. C225

    C225 Active Member

    Joined:
    May 15, 2006
    Messages:
    6,109
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +695
    It's quite strange as from what i can work out you get assigned different DNS server depending on what ip address range you are on and the ip address changes according to the MAC address of the router so as for you changing router would mean you got a better ip addredd so asigned the better DNS servers.
  5. jimbob1010

    jimbob1010 Member

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    171
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +13

    So would you recommend me trying the O2 box and seeing if that cures the O2 DNS problem?
  6. Uridium

    Uridium Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    14,361
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,881
    I found that if i used the O2 DNS servers from my Netgear router without spoofing the MAC address of my O2 router then i had lots of DNS issues and timeouts.

    As soon as i changed the MAC address of my Netgear router to that of the supplied O2 router then the DNS problems disappeared.
  7. MarkE19

    MarkE19 Moderator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    15,894
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +2,087
    I am with o2 and use my own Netgear router. As Uridium I have set the MAC address from my o2 box to the Netgear and have not had any problems (so far :rolleyes: ).

    Mark.
  8. accyuklad

    accyuklad New Member

    Joined:
    Feb 13, 2008
    Messages:
    5,038
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +281
    i dont know how to change mac address on netgear on mine i just tryed the o2 box and its faster at pages how weird is tht
  9. C225

    C225 Active Member

    Joined:
    May 15, 2006
    Messages:
    6,109
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +695
    Gone back to the o2 DNS for the first time in a week and the problems seem to have gone for me now
  10. macdaddy

    macdaddy Member

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    267
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +19
    Nope, tried that and still had problems!

    O2 box seems to work well with all my gear so at the moment I'm happy to stick with it..
  11. Chanser

    Chanser Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    1,823
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +220
    I'm using BT DNS servers at the moment.
  12. MarkE19

    MarkE19 Moderator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    15,894
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +2,087
    If you are happy with the o2 box then I see no reason to swap it out for something else. I just kept my Netgear router as I already had several wireless devices setup on it. But if it dies I will just use the o2 box rather than buy another router.

    If you do want to use a Netgear (or whatever make) router with o2 then do a search on here as I have posted all the settings required to get it working.

    Mark.
  13. jimbob1010

    jimbob1010 Member

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    171
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +13
    I solved the DNS problem by changing the my router to the o2 router, so far so good I had no problems. I've had no disconnections and seem to be getting good speeds with the O2 router.
  14. williemaykit

    williemaykit Member

    Joined:
    Jan 8, 2006
    Messages:
    1,311
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +170
    I had issues with Be/O2 DNS servers using the BE Box. Did a search on the BE forum. A few people there suggested switching to OpenDNS.

    Primary DNS is 208.67.222.222.
    Secondary DNS is 208.67.220.220.

    It works a treat. Instructions can be found here
    • Thanks Thanks x 1
  15. accyuklad

    accyuklad New Member

    Joined:
    Feb 13, 2008
    Messages:
    5,038
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +281
    mine is fixed now since i using o2 box

Share This Page